cz-info


Gas, olie en kolen zijn fossiele brandstoffen en worden vaak gebruikt voor verwarming. Deze kachels werken volgens de confectie methode. Dat wil zeggen dat de lucht circuleert. Warme lucht stijgt op en zal bovenin het warmst zijn. Verder wordt er met de lucht verplaatsing ook stof verplaats en wordt de lucht droog.

Daarnaast hebben de conventionele verwarmingen een hoog energieverbruik! Onaangenaam dus met een te laag rendement.


En dan..

Op een heldere herfstdag, de lucht is koel, schijnt van de staalblauwe hemel de zon door het raam. Ondanks de lage temperaturen is er een behaaglijke warmte.

Hoe kan dat?
Naast het zichtbare licht straalt de zon een kleurenspectrum uit op de aarde. Dit is niet zichtbaar voor het menselijke oog. Het omvat de elektromagnetische golven van infrarode straling.

Als zo'n infrarood straling een lichaam raakt wordt het oppervlak warmer. Infrarood straling genereert niet alleen warmte op de menselijke huid. Het dringt in de bovenste lagen van de huid en stimuleert de stofwisseling en heeft daarmee een positief effect op het hele organisme. Daarom vinden we deze stralingswarmte bijzonder aangenaam.

Met een infrarood warmte paneel van DigelHeat kunt u deze wellness-warmte van de zon in huis halen en profiteren van het rendement.

opbouw infraroodpaneel ComfortZone DigelHeat

De DigelHeat infrarood panelen hebben meer:

  • aan voorzijde een hoge stralingsintensiteit
  • aan de achterzijde perfecte isolatie waardoor nauwelijks warmteverlies
  • optimale warmtevedeling door precieze verwerking element
  • ingebracht vermogen wordt 100% omgezet in warmte
  • snelle opwarming paneel: 60°C na 5min | 90°C na 10min
  • hoog rendement weinig warmte verlies
  • ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland
  • 5 jaar garantie
Dat maakt het verschil.

Dankzij de speciaal ontwikkelde warmtegeleidende technologie is de verwarmingsfase van een DigelHeat warmtepaneel extreem kort en energiebesparend. 100% van het ingangsvermogen wordt omgezet in warmte.

Hoe korter de verwarmingsfase hoe hoger de effectieve energiebesparing. Na 5 minuten 60°C werkt de infrarode straling al in geringe mate en na 10 minuten 90°C werkt de infrarode straling al in hoge mate.

Infraroodverwarming verwarmt de lucht nauwelijks. Het straalt zijn energie rechtstreeks uit naar mensen en objecten in de leefruimte. Een meest efficiënt  transmissie-pad. Haalbaar met kwaliteit.

golflengte